Auto Recycling Nederland

De toekomst van autorecycling is nu

Auto Recycling Nederland werkt samen met de gehele autorecyclingketen aan een circulaire economie.

Wij ondersteunen ARN met innovatieve digitale oplossingen en digitale communicatie. 

Voor de autobezitter én voor de moderne autosloperij.

Brede samenwerking

De wereld van autorecycling is constant in beweging, de lijntjes met Kinekt zijn kort waardoor wij snel van hulp zijn bij complexe uitdagingen.

267% meer bezoekers

Het jaar na Kinekt’s vernieuwing van de corporate website zag een bezoekersstijging van 267%, zonder toevoeging van advertenties.

Eenvoudige administratie

Door slimme automatisering kunnen deelnemende autosloperijen steeds gemakkelijker kosten declareren en onderdelen aanmelden.  

ARN over Kinekt

“De mensen van Kinekt hebben Auto Recycling Nederland (ARN) geadviseerd en begeleid bij de bouw van de nieuwe corporate website. Dat is uitstekend verlopen.

De samenwerking is zeer plezierig en de planning is gehaald dankzij een grote mate van flexibiliteit.

Deskundig, toegewijd en betrokken bij het doel van de klant, dat is mijn ervaring met Kinekt.

Het resultaat mag er zijn, bekijk vooral ook even de website!”

Martijn Boelhouwer|Communicatiemanager ARN

Over de samenwerking

Een nieuwe kijk op autorecycling

Gebruiksgemak voor de partners

Autosloperijen gaan met hun tijd mee; dankzij moderne technieken is de Nederlandse recyclingprestatie de hoogste wereldwijd; 98,7% van alle afgedankte auto’s wordt in Nederland gerecycled.

Sloperijen staan daarbij voor moderne uitdagingen, zoals het verwijderen van autobatterijen uit Electric Vehicles – dat vereist een hoge mate van precisie en zorgvuldigheid. 

ARN zorgt voor de nodige training en ondersteuning bij aanschaf van middelen. In samenwerking met Kinekt worden aanvragen snel gemakkelijk online afgehandeld.

Inzicht voor consumenten

Partners zijn makkelijker vindbaar via de online kanalen van ARN, via de store locator op de website of uitgebreide SEO-proof informatie via unieke landingpages. 

ARN publiceert regelmatig relevante informatie en rapportages, ze zijn er internationaal thought leader mee geworden op het gebied van auto- en batterijrecycling.

Informatievoorziening

Auto- en batterijrecycling in Nederland is een veelomvattend proces, waaraan alle partners van ARN een bijdrage leveren. Er is een constante stroom informatie en data; ARN maakt die stroom begrijpbaar en wereldkundig, bijvoorbeeld in het jaarlijkse duurzaamheidsverslag

Kinekt verzorgt voor alle informatievoorziening de digitale infrastructuur, dat kan online ticketing zijn voor een evenement, maar ook emailketens, geautomatiseerde declaraties of koppelingen met ARN’s CRM-systeem.

De nieuwe corporate website

De ARN website laat zien dat onderscheidende vormgeving en een grote hoeveelheid feitelijke informatie perfect kunnen worden samengebracht.

Laat ons je terugbellen

Digitale producten die werken voor jou en je klanten

De uitdagingen van ARN

Vernieuwing van de digitale identiteit

Branding en visuele identiteit; de bouwblokken van een waardevol digitaal product. Voor ARN (en al onze klanten) bewaken wij die streng, zo zorgen we ervoor dat het merk uniform is en herkenbaar blijft in alle uitingen.

Aan de ontwikkeling van de corporate website ging een volledige restyling van de visuele identiteit van ARN vooraf. Daarbij werd een selectie aan verbeteringen aangebracht in typografie (leesbaarheid, consistentie), kleurgebruik (harmonie en contrast). 

De nieuwe huisstijl zorgt sindsdien voor een betere gebruikerservaring op alle webpagina’s en applicaties die voor ARN ontwikkeld worden.

Inspiratie

Animatie geeft autorecycling leven

Animatie is een ideaal middel om complexe materie begrijpelijk te maken. Hieronder staan voorbeelden van de corporate website en digitale jaarverslagen van ARN, waarbij onderdelen, cijfers en processen tot leven komen in 3D geanimeerde keyvisuals. 

Kinekt ontwikkelt alle animatie in-house, van concept tot render.

De gehele keten, gevisualiseerd

Wie weet dat autorecycling in 2022 0,44% bij heeft gedragen aan de totale circulaire economie? Of hoe de accu van een Tesla er van binnen uit ziet?

Het publiek van ARN krijgt regelmatig op speelse wijze inzicht in de vorm van deze animaties.

Hoe presteert jouw website?

Download de UX Checklist

Geef jouw website of digitale product eenvoudig een rapportcijfer!

Met ons interactieve Excel document schep je inzicht in de pijnpunten – zijn knoppen duidelijk zichtbaar? Weten jouw bezoekers in 1 oogopslag waar ze op je website moeten zijn? 

Download de tool gratis en optimaliseer jouw digitale aanwezigheid.

Een schermafbeelding met een autorecycling-lijst met taken.

Projecten in samenwerking met ARN

We hebben tijdens onze vruchtbare samenwerking een grote collectie aan digitale tools en communicatie voor ARN gelanceerd. Hieronder wat ons betreft de grootste parels.

De nieuwe corporate website

ARN onderhoudt via de website contacten met een veelheid aan doelgroepen, die we op slimme wijze gericht bedienen met de opvallende corporate website. Uiteraard zowel Nederlands- als Engelstalig.

 • Wow-effect met aansprekende 3D animaties
 • Gemakkelijk aanvragen doen voor partners
 • Vindbaarheid en zichtbaarheid van partners vergroten bij consumenten

Duurzaamheids-verslag 2022

In het jaar 2022 droeg ARN 0,44% bij aan de Nederlandse circulaire economie. Kinekt bracht dit, geheel in ARN-stijl, spetterend in beeld met een geanimeerde visualisatie van de keten met bijbehorende statistieken en publicaties.

 • ARN huisstijl met een eigen twist
 • Eye-catching 3D animatie van de gehele keten
 • Gestructureerde rapportage van 2022 met cijfers en publicaties
Een laptop met een website van een autorecyclingbedrijf.

Declaratieformulier

Om partners gemakkelijk declaraties in te laten dienen hebben we een geautomatiseerd formulier geplaatst op de website. Een verscheidenheid aan aanvragen komt zo altijd bij het juiste adres terecht, of dat nou via email moet gebeuren of direct ingeladen wordt in het CRM.

 • Snel en eenvoudig declaraties doen voor partners
 • Altijd de aanvraag op de juiste plek – reductie van interne communicatie
 • Mobile first design, op elk platform gemakkelijk een declaratie indienen

Campagnewebsite premieregeling

Sinds juli 2023 is de ARN stimuleringspremie beschikbaar. Kinekt bouwde voor ARN een campagne om de stimuleringspremie te stimuleren. Op de interactieve website kunnen partners gemakkelijk spelen met de beschikbare premies en vervolgens direct declareren.

 • Nadruk op informatievoorziening voor ARN’s partners
 • Interactief stroomschema voor beschikbare premies
 • Integratie van declaratieformulieren; snel aanvragen doen
Een laptop en tablet geven een website weer.

Onze ervaren experts helpen je graag verder

Kinekt helpt ambitieuze klanten om hun digitale producten en communicatie naar een hoger niveau te brengen. Dat doen we door de ervaring van jouw klant en/of gebruiker extreem serieus te nemen.

Je kunt bij ons terecht voor:

 • Herontwerp en vernieuwing van je website
 • De ontwikkeling van een webapplicatie of platform
 • Automatisering van je bedrijfsprocessen

Creatieve successen

Lees direct meer verhalen van onze klanten

januari 2023
De mogelijke invoer van het nieuwe pensioenstelsel houdt Nederland flink bezig. Bij Pensioenfonds ING staat de deelnemer centraal.
oktober 2022
Een herpositionering van S1 digital in de Europese markt vroeg om een nieuwe digitale identiteit, en daarnaast een gloednieuw dashboard voor klanten.